Web Analytics Made Easy - Statcounter

قرار است از فردا طرح ترافیک در تهران اجرا شود. کرونا همچنان در حال جولان دادن است. مدیران می گویند تنها راه پیشگیری از کرونا در مترو توسعه است. اما دولتی ها تاکنون در این زمینه به وعده خود عمل نکرده اندخبر رسید که دولتی ها قرار است در نیمه نخست امسال مشکلات خرید 630 واگن را برطرف کنند.

گروه اجتماعی خبرگزاری فارس،‌ از ابتدای سال جاری به دلیل شیوع کرونا فقط یک روز طرح ترافیک در تهران اجرا شد و بلافاصله اجرای این طرح از سوی ستاد مقابله با کرونا لغو شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مردم بدون پرداخت عوارض و محدودیتی می‌توانند در محدوده طرح ترافیک و طرح کاهش آلودگی هوا تردد کنند، اما همین امر باعث بروز مشکلاتی در محدوده‌های مرکزی شهر شده است.

از افزایش شدید ترافیک در محدوده مرکزی تهران تا بسته پیشنهادی مدیریت شهری

ترافیک به شدت در محدوده مرکزی تهران افزایش یافت و نبود جای پارک مشکلاتی برای شهروندان ایجاد کرد. مدیریت شهری تصمیم گرفت بسته ترافیکی را برای رفع مشکلات تهیه و به شورای عالی ترافیک ارسال کند. راهکارهایی در این بسته پیشنهاد شده بود که بتواند سفرهای غیرضروری را کاهش داده و همچنین نگذارند مترو و اتوبوس شلوغ‌تر شوند و همچنین پیشنهاداتی در خصوص رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی برای حفظ سلامت شهروندان داده شد. قرار شد این طرح از ساعت 8 تا 16 اجرایی شود و برای برخی اقشار مانند کادر پزشکی، سرویس ادارات و مدارس، آژانس‌های تلفنی تسهیلات رایگانی درنظر گرفته شود و به کارمندان دولت نیز این اجازه داده شد که بتوانند پیش از ساعت 8 با وسیله نقلیه شخصی وارد طرح شده و از ساعت 14 تا 16 یک خروج رایگان هم داشته باشند.

اجرای طرح ترافیک از فردا

این پیشنهادات از سوی شورای عالی ترافیک تصویب شد و قرار شد طرح ترافیک از 29 اردیبهشت ماه در تهران اجرایی شود. 

زالی فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان‌شهر تهران گفت: با توجه به مصوبات،‌ احتمالا پس از شب‌های قدر یعنی از 29 اردیبهشت طرح ترافیک اجرایی می‌شود. 

به گفته زالی، پس از بازگشایی‌های رخ داده در کلان‌شهر تهران، برای اینکه بار ترافیکی حمل و نقل عمومی کمتر شود، طرح ترافیک برداشته شد و همچنین زدن ماسک هم در مترو الزامی شد. 

ترددهای غیرضروری/تصمیم گیری برای کم شدن تجمعات

وی ادامه داد: با توجه به افزایش ترددها در سطح شهر به ویژه در محدوده آلودگی هوا، در روزهای اخیر برخی ترددها ضروری تلقی نمی‌شود، به همین دلیل برای کم شدن تجمعات تصمیماتی گرفته شد و قرار است طرح ترافیک از 29 اردیبهشت در تهران اجرایی شود.

برخی معتقدند اجرای طرح ترافیک باعث شلوغی ناوگان حمل و نقل عمومی می‌شود و به گفته مسئولین، بیش از 25 درصد شیوع بیماری کرونا در سیستم حمل و نقل عمومی است، اما مدیران شهری نظری متفاوت دارند و می‌گویند با اجرای طرح ترافیکی و موارد درنظر گرفته شده، اجرای طرح باعث شلوغی مترو و اتوبوس نمی‌شود، چرا که با بسته‌های پیشنهادی درنظر گرفته شده، فقط جلوی سفرهای غیرضروری گرفته می‌شود. 

محمد علیخانی رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران در این باره به خبرنگار فارس امروز گفت: احتمالا 29 و یا اول خرداد طرح ترافیک در تهران اجرا می‌شود. زمانش را دقیق نمی‌دانیم، چرا که ما در زمان اجرا دخالتی نداریم.

وی با تأکید بر این موضوع که اجرای طرح ترافیک مصوبه شورای ترافیک را دارد، گفت: قرار است هماهنگی‌هایی با استانداری برای اجرای آن صورت گیرد. 

میزان مسافران اتوبوس و مترو یک پنجم است

عضو شورای شهر تهران به بازگشایی بسیاری از شاغل در پایتخت اشاره کرد و گفت:‌ در حال حاضر مترو و اتوبوس با یک‌پنجم ظرفیت خود خدمات می‌دهند. در گذشته روزانه 3 میلیون نفر با اتوبوس و 2 میلیون نفر با مترو تردد می‌کردند و در مجموع 5 میلیون سفر در روز با سیستم حمل و نقل عمومی انجام می‌شد، اما در ایام کرونا در مجموع یک‌میلیون سفر انجام می‌شود. 

علیخانی ادامه داد: البته در روزهای اول شیوع کرونا این عدد کمتر هم بود، اما در حال حاضر بسیاری از مشاغل باز شده‌‌اند. 

وی با تأکید بر این موضوع که ما در مترو و اتوبوس مشکل آنچنانی نداریم،‌گفت:‌ مشکل در ساعات پیک است. در بسیاری از ساعات مترو خلوت است. ما برای کارمندان هم تسهیلاتی برای ترددشان درنظر گرفته‌ایم. 

عضو شورای اسلامی شهر تهران همچنین تأکید کرد که ماسک هم با قیمت مصوب در حال توزیع است. 

قیمت هر واگن از 5 میلیارد به 17 میلیارد رسیده است/هزینه یک رام قطار 100 میلیارد

رئیس کمیسیون عمران شورای شهر تهران در خصوص توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی گفت: با توجه به محدودیت‌هایی که داریم و اینکه قیمت هر واگن از 5 میلیارد به 17 میلیارد تومان رسیده است و هزینه تأمین یک رام قطار به 100 میلیارد رسیده است، خود به خود با محدودیت منابع، کمتر می‌توانیم ناوگان حمل و نقل عمومی را توسعه دهیم، ولی اورهال ناوگان را انجام می‌دهیم. 

دولت پیش پرداخت 630 واگن را در نیمه اول سال پرداخت می کند

وی در خصوص قرارداد 630 واگن مترو گفت: طبق رایزنی‌های صورت گرفته قرار است در نیمه اول سال دولت پیش‌پرداخت این واگن‌ها را پرداخت کند. البته این را هم بگویم که دیگر ورود این 630 واگن به ناوگان حمل و نقل عمومی به شورای بعد می‌رسد و بعید است به این دوره برسد. 

علیخانی افزود: با پیگیری‌های صورت گرفته دولت وعده‌هایی داده و قرار است مشکلات بانکی در این زمینه برطرف شود. 

افزایش ترافیک در محدوده مرکزی تهران مشکلاتی را برای شهروندان ایجاد کرده است. سیدمناف هاشمی معاون جدید حمل و نقل ترافیک در این باره می‌گوید: در حال حاضر اجرای طرح‌های ترافیکی لغو شده و شاهد ترافیک در محدوده‌های مرکزی هستیم. البته در تمام نقاط شهر به جز محدوده مرکزی، به لحاظ ترافیک وضع مساعدی داریم، اما در محدوده مرکزی به دلیل حضور اصناف و کارکنان دولت مشکلاتی ایجاد شده است. 

رعایت فاصله گذاری اجتماعی

معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران با تأکید بر این موضوع که با بسته‌های پیشنهادی جلوی سفرهای زائد گرفته می‌شود و فقط سفرهای ضروری انجام می‌شود، گفت: شاید افزایش 10 درصدی مسافر را داشته باشیم، اما با این وجود می‌توانیم در حد استاندارد و پروتکل‌های وزارت بهداشت فاصله‌گذاری را رعایت کنیم. 

وی تأکید کرد: در این ایام در محدوده مرکزی تهران شاهد ترافیک زیادی بودیم و حتی اتوبوس‌های هم امکان تردد نداشتند و مشکلاتی برای ساکنین منطقه ایجاد شده بود. 

برخی مسئولین شهری معقتدند در صورتی که طرح ترافیک اجرا شود، سفرها با مترو به 2 میلیون سفر در روز می‌رسد. محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران در این باره می‌گوید: در صورتی  که طرح ترافیک در تهران اجرا شود میزان ترددها به 2 میلیون سفر می‌رسد.

وی با بیان اینکه آمار مسافران روز به روز در حال افزایش است، گفت: در صورتی که فعالیت‌های بیشتری انجام گیرد،‌ میزان مسافران هم افزایش می‌یابد و انجام فاصله‌گذاری اجتماعی به سختی انجام می‌شود. 

براساس این گزارش، قرار است از فردا طرح ترافیک در تهران اجرایی شود. برخی معتقدند که با اجرای طرح ترافیک جلوی سفرهای زائد گرفته می‌شود و برخی هم معتقدند با اجرای طرح، میزان مسافران در سیستم حمل و نقل عمومی افزایش پیدا کرده و همین امر باعث بروز خطراتی برای شهروندان می‌شود. اما مدیریت شهری تأکید دارد با بسته پیشنهادی که توسط شورای ترافیک تأئید شده مشکلی ایجاد نخواهد شد. 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: آلودگی هوا ترافیک مدیریت شهری تهران طرح ترافیک در تهران اجرا ناوگان حمل و نقل عمومی محدوده مرکزی تهران اجرای طرح ترافیک شورای شهر تهران مترو و اتوبوس فاصله گذاری اجرایی شود میلیون سفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۹۷۷۱۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونه واگن‌ اسبی در دست‌انداز رضاشاه افتاد؟

همشهری آنلاین - ثریا روزبهانی: علاوه بر خط بازار، ۴خط دیگر هم مسافران را جابه‌جا می‌کردند، از جمله «خط شاه‌عبدالعظیم» و «خط باغ‌شاه». خط شاه‌عبدالعظیم از مسیر ناصریه (خیابان ناصرخسرو فعلی)، چراغ برق (خیابان امیرکبیر) و خیابان ری می‌گذشت و به ایستگاه ماشین‌دودی ختم می‌شد.

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

خط باغ‌شاه هم از بازار شروع می‌شد و به دروازه باغ‌شاه و روبه‌روی ساختمان مجلس فعلی‌ می‌رسید. نصرالله حدادی، تهران‌شناس، درباره چگونگی جمع‌شدن این خط که خیلی اتفاقی به‌نظر می‌آید، می‌گوید: «رضاشاه دستور برچیدن این خط را داد. او وقتی با ماشین اختصاصی از خیابان باغشاه می‌گذشت، چرخ ماشینی که او را می‌برد، در گودال مسیر واگن اسبی افتاد و ناراحتش کرد و برای همین فی‌الفور به بوذرجمهری، شهردار وقت، دستور داد تا این خط را جمع‌آوری کنند. فردای آن روز تراورس‌ها و ریل‌های آهنی از باغ‌شاه تا توپخانه را کندند و مسافران این خط را غافلگیر کردند.»

همچنین مسافرانی که از چهارراه حسن‌آباد به سمت دروازه قزوین سوار واگن اسبی می‌شدند از «خط دروازه قزوین» استفاده می‌کردند و میدان اعدام تا ماشین‌دودی هم خط بعدی بود. او در ادامه می‌گوید: «در سال ۱۳۰۸ واگن‌های اسبی جمع‌آوری شد و دولت تصمیم گرفت برای نخستین بار سرویس حمل و نقل عمومی برای شهر تهران ایجاد کند. به همین دلیل چند دستگاه اتوبوس از خارج خریداری شد. ولی تا حدود سال ۱۳۲۰ درشکه‌ها همچنان جزء وسایل نقلیه تهران محسوب می‌شدند. تعداد اتومبیل‌ها و موتورسیکلت‌های تهران در سال۱۳۰۰ فقط ۶۰۰ دستگاه بود که همچنان جزء وسایل نقلیه تهران محسوب می‌شدند. در این فاصله زمانی تا سال ۱۳۲۰ تعداد اتومبیل و موتورسیکلت به ۷۰۰ دستگاه رسید و ۱۳سال بعد از آن تعداد وسایل نقلیه از مرز ۸۰هزار دستگاه گذشت.»

کد خبر 848039 برچسب‌ها هویت شهری تهران حمل و نقل شهری

دیگر خبرها

  • چگونه واگن اسبی در دست‌انداز رضاشاه افتاد؟
  • چگونه واگن‌ اسبی در دست‌انداز رضاشاه افتاد؟
  • تامین اعتبار برای خرید واگن های جدید قطار شهری کرج
  • ناوگان حمل‌ونقل عمومی جدید تهران چگونه خواهد بود؟ | تغییرات جدید در اتوبوس، مترو و موتورسیکلت ها
  • هفت روز تا پایان اجرای طرح فجرانه کالابرگ؛ برنامه دولت درخصوص کالابرگ چیست؟ 
  • افزایش ۲ برابری مسافران متروی اصفهان در روزهای جمعه
  • افزایش ۲ برابری مسافران مترو در روزهای جمعه/ برگزاری کارگاه‌های صنایع دستی در ایستگاه‌ها
  • هفت روز تا پایان اجرای طرح فجرانه کالابرگ
  • اعلام برنامه دولت درباره کالابرگ | یک هفته تا پایان اجرای طرح فجرانه کالابرگ
  • انتقاد محسن هاشمی از شهردار تهران؛ فخر فروشی می‌کند